Radno vrijeme - 8:00 do 18:00

O nama

Dobrodošli u

SC "Nedžad ibrišimović" Ilijaš

Osnovana 1961. godine pod nazivom Gimnazija „Moša Pijade“.

Od 1996. godine nosi naziv Mješovita srednja škola Ilijaš, a od 1999. godine Srednjoškolski centar Ilijaš.

Današnji naziv je Srednjoškolski centar „Nedžad Ibrišimović“ Ilijaš.

U školskoj 2017/18. godini imamo 413 učenika raspoređenih u 18 odjeljenja.


MISIJA I VIZIJA NAŠE ŠKOLE

Nastavni proces, brojne vannastavne aktivnosti, suradnja sa roditeljima, lokalnom zajednicom i šire, pružaju nam priliku za promoviranje slijedećih vrijednosti: pravednosti, poštenja, prijateljstva, ljubavi, tolerancije, humanosti, suosjećajnosti, odgovornosti, predanosti radu, kreativnosti...


„Učimo za život!“


Naša misija: Suvremenim sredstvima, metodama i oblicima rada odgovoriti potrebama i potencijalima svih učenika.Doprinijeti formiranju moralne, samosvjesne, odgovorne i društveno korisne ličnosti.


Naša vizija: Stvaramo školu u kojoj je sigurnost učenika/učenica i uposlenika/uposlenica na prvom mjestu. Stvaramo kvalitetnu školu i ugodno prijateljsko okruženje u kojem su svaki glas i svaka osobnost podjednako važni. Iz godine u godinu omogućavamo bolje uvjete za proširenje praktične primjene znanja i ispraćamo generacije mladih ljudi spremnih odgovoriti potrebama tržišta rada, ali i one adekvatno pripremljene za nastavak školovanja.


DJELATNOST


Gimnazija/Gimnazija informatičkog smjera

Mašinska tehnička škola: mašinski tehničar konstruktor na računaru

Škola uslužnih djelatnosti- frizer-vlasuljar, kozmetičar

Srednja trgovinska škola- prodavač

Mašinska stručna škola: instalater za plinske instalacije i uređaje, instalater vodovoda i kanalizacije, automehaničar, autolimar, zavarivač, bravar, operater na CNC mašinama.