Imate li pitanja?

+387 33 400 815

info@scilijas.edu.ba

Detalji događaja

  • 25.11.2022 - 25.11.2022
  • SC Ilijaš

Svečanom priredbom obilježen Dan državnosti BiH


Danas s ponosom obilježavamo jedan od najznačajnijih datuma u historiji naše zemlje, 25. novembar, Dan državnosti BiH. Tim povodom u našoj školi održan je prigodan kulturno- umjetnički program. Učenici su pjesmom, poetskim i proznim zapisima, izložbenim panoom i likovnim radovima pokazali kako se voli i čuva domovina. Svečana priredba otvorena je intoniranjem himne BiH, u izvedbi Školskog orkestra. 


Kažu da se pjesmom sve uvijek najbolje kaže. Tako su stihove pune ljubavi i nježnosti, ponosa i rodoljublja nadahnuto govorili i pjevali članovi Dramsko- recitatorske sekcije i Hora, u pratnji orkestra škole. Naš učenik Sendin Pašović je svojim literarnim radom Domovino, tebi na dar posvjedočio koliko voli Bosnu. Program je vodila Amna Opačin, koja je i ovog puta bila na visini zadatka. „Niko ne voli domovinu zato što je velika, već zato što je njegova", poručili su učesnici programa.


Koordinator aktivnosti povodom obilježavanja Dana državnosti bila je prof. Aida Krhan, a svoj doprinos su dali učenici i voditelji sekcija, profesori: Lejla Džambazov Ištuk, Muriz Kučinar, Aida Velić i Amra Đečević, uz tehničku podršku Murisa Masnopite. Također, za uspješnu realizaciju priredbe zahvalnost dugujemo i vođi Tima za kulturnu i javnu djelatnost škole, pedagogici Mahiri Klico.


Svim roditeljima, učenicima, uposlenicima i građanima naše domovine čestitamo Dan državnosti Bosne i Hercegovine.


Foto: Anes Bektić

Novinarsko- literarna sekcija