Imate li pitanja?

+387 33 400 815

info@scilijas.edu.ba

Detalji događaja

  • 07.05.2023 - 13.05.2023
  • JU Srednjoškolski centar "Nedžad Ibrišimović" Ilijaš

USPJEŠNO REALIZIRANA PRVA FAZA RYCO SUPERSCHOOLS PROJEKTA ''HERE AND THERE WE ARE ALL THE SAME''

U okviru Superschools* projekta, u kojem naša škola učestvuje u partnerstvu sa srednjom stručnom školom '’11 marsi'' iz Prizrena, u periodu od 7. do 13. maja uspješno je realizovana prva posjeta u kojoj smo ugostili deset učenika, dvije nastavnice i direktora partnerske škole.

Pet dana smo ispunili mnogobrojnim zajedničkim aktivnostima: uvodnom radionicom, gostovanjem na Radio https://www.facebook.com/groups/2422904537878767) na kojoj se mogu pogledati foto i video materijali nastali tokom prve faze projekta.

*‘’Superškole’’ su program školske razmjene na Zapadnom Balkanu koji ima za cilj da podrži procese izgradnje mira i pomirenja i interkulturalnog učenja i dijaloga između škola, učenika i njihovih zajednica.

Ovaj program je dio multidonorskog projekta „Program školske razmjene na Zapadnom Balkanu“ koji zajednički finansiraju Evropska unija i njemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ), a sprovode Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) i Regionalni ured za saradnju mladih (RYCO).

#WesternBalkans #Superschools #RYCO #GIZ #EU