• Gledam
  Gledam

  „Gledam kako tri zemlje i tri naoružana naroda – opkolivši moju zemlju i moj nenaoružani narod – neminovno nestaju u mojim očima. Gledam kako to Evropa ravnodušno gleda i gledam kako i Evropa nestaje”- zapisao je svojevremno Ibrišimović.

 • O životu
  O životu

  “Uviđam da sam te osluhnuo živote, a onome što sad činiš sa mnom, rugam se!”

 • Knjiga
  Knjiga

  “Sve su knjige već napisane, samo ih niko ne čita. Pa i oni koji čitaju ne znaju da čitaju! Eno Kur’an, riječi od Boga, sve slovo do slova ko krila meleka, pa ih mnoge ljudske oči ne vide.”

 • Filozofija
  Filozofija

  “Učio sam da u filozofiji imaju stupnjevi kao etički (čudoredni, moralni), pa religiozni pa, kobajagi, kô najviši, čisto filozofski. Ona pamet koja hoće taj, bajagi, viši filozofski stupanj, eno joj ga, bujrum, meni je sasvim dostatan ovaj moj, vjerski stupanj. 

 • Bosna je svoja
  Bosna je svoja

   A ja ovaki kakav sam, znam da je mačka Božiji stvor, a šta je mačka, filozof ne zna, jer mu filozofska pamet na to ne daje odgovora.” 

Srednjoškolski centar „Nedžad Ibrišimović“ Ilijaš obilježio Dan srednjoškolaca


                Danas, 17. novembra 2017. godine, obilježen je Međunarodni dan srednjoškolaca. Ovaj dan se obilježava u znak sjećanja na studentske proteste koji su održani u Pragu 17.11.1939. godine. Studenti su protestovali protiv nacističke okupacije, te su streljani bez prethodnog suđenja. Povodom ovog dana učenici naše škole bili su anketirani.

             Anketa pod nazivom „Čas po mjeri učenika“ pružila je priliku učenicima naše škole da upute pohvale, ali i konstruktivne kritike predmetnim profesorima. Također, profesori naše škole ispoštovali su ovaj dan tako što su nas oslobodili usmenih odgovora.

              Od 15 do 17 sati u prostorijama škole održan je „Bal pod maskama“ za čiju realizaciju su najzaslužniji članovi sekcije Liga trezvenosti. Bilo je to izuzetno lijepo druženje uz mnogo smijeha, plesa i ukusnih kolača. Prikupljena novčana sredstva donirat će se za izgradnju lifta prijeko potrebnog učeniku prvog razreda gimnazije Pinjić Dženanu.


PRIPREMILA: Azra Ljubijankić
FOTO: Mirela Kurtović
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 

ŠKOLA SVJETSKOG ETOS-a

etos.jpg

PRO Budućnost

crs-LOGOWEB.png

Novosti sa fb

JU SC Nedžad Ibrišimović