• Gledam
  Gledam

  „Gledam kako tri zemlje i tri naoružana naroda – opkolivši moju zemlju i moj nenaoružani narod – neminovno nestaju u mojim očima. Gledam kako to Evropa ravnodušno gleda i gledam kako i Evropa nestaje”- zapisao je svojevremno Ibrišimović.

 • O životu
  O životu

  “Uviđam da sam te osluhnuo živote, a onome što sad činiš sa mnom, rugam se!”

 • Knjiga
  Knjiga

  “Sve su knjige već napisane, samo ih niko ne čita. Pa i oni koji čitaju ne znaju da čitaju! Eno Kur’an, riječi od Boga, sve slovo do slova ko krila meleka, pa ih mnoge ljudske oči ne vide.”

 • Filozofija
  Filozofija

  “Učio sam da u filozofiji imaju stupnjevi kao etički (čudoredni, moralni), pa religiozni pa, kobajagi, kô najviši, čisto filozofski. Ona pamet koja hoće taj, bajagi, viši filozofski stupanj, eno joj ga, bujrum, meni je sasvim dostatan ovaj moj, vjerski stupanj. 

 • Bosna je svoja
  Bosna je svoja

   A ja ovaki kakav sam, znam da je mačka Božiji stvor, a šta je mačka, filozof ne zna, jer mu filozofska pamet na to ne daje odgovora.” 

Predstavljamo: Učenici prvog razreda gimnazije Srednjoškolskog centra „Nedžad Ibrišimović“ Ilijaš


                 Učenici Srednjoškolskog centra „Nedžad Ibrišimović“ Ilijaš ispraćaju septembar, prvi mjesec u školskoj 2018/19. godini. Lijepo je, nakon ljetnog raspusta, ponovo sjesti u školske klupe, vidjeti dobro poznata lica školskih drugarica i drugara, profesorica i profesora. Ipak, ovakav scenarij početka školske godine važi samo za učenike viših razreda. Jer, ono prvo naše septembarsko zvono svake godine zazvoni zvukom dobrodošlice i za više od stotinu novih učenika, onih što tek se suočavaju sa izazovom srednjoškolskog obrazovanja. Danas smo u toku drugog časa posjetili učenike prvog razreda gimnazije sa željom da saznamo nešto više o njihovim prvim utiscima i iskustvima u novoj školi. Kazali su da im je lijepo i da proces privikavanja na novu sredinu dobro protiče. 


O razlozima upisa u našu školu nešto više kazao je Tarik Bešić:
„Informatičku gimnaziju sam upisao jer jednog dana želim postati programer. Veoma rado idem na časove informatike. Ranije sam savladao programski jezik C++, a sada usavršavam Schratch.“


O svom odabiru informatičke gimnazije govorila je i Sumea Visoka:
„Volim provoditi vrijeme za kompjuterom i istraživati mogućnosti savremene tehnologije. Informatika mi i nije toliko teška, samo je potrebno uložiti malo volje i truda. Prijatelji i prijateljice u razredu su za svaku pohvalu i uvijek su spremni pomoći.“


Učenicima prvog razreda gimnazije želimo mnogo uspjeha u ovoj školskoj godini, ali i u onima što tek slijede.

 

Pripremila: Dženana Šehić, IIIa
Foto: Amar Fazlić, IIIa

ŠKOLA SVJETSKOG ETOS-a

etos.jpg

PRO Budućnost

crs-LOGOWEB.png

Novosti sa fb

JU SC Nedžad Ibrišimović