• Gledam
  Gledam

  „Gledam kako tri zemlje i tri naoružana naroda – opkolivši moju zemlju i moj nenaoružani narod – neminovno nestaju u mojim očima. Gledam kako to Evropa ravnodušno gleda i gledam kako i Evropa nestaje”- zapisao je svojevremno Ibrišimović.

 • O životu
  O životu

  “Uviđam da sam te osluhnuo živote, a onome što sad činiš sa mnom, rugam se!”

 • Knjiga
  Knjiga

  “Sve su knjige već napisane, samo ih niko ne čita. Pa i oni koji čitaju ne znaju da čitaju! Eno Kur’an, riječi od Boga, sve slovo do slova ko krila meleka, pa ih mnoge ljudske oči ne vide.”

 • Filozofija
  Filozofija

  “Učio sam da u filozofiji imaju stupnjevi kao etički (čudoredni, moralni), pa religiozni pa, kobajagi, kô najviši, čisto filozofski. Ona pamet koja hoće taj, bajagi, viši filozofski stupanj, eno joj ga, bujrum, meni je sasvim dostatan ovaj moj, vjerski stupanj. 

 • Bosna je svoja
  Bosna je svoja

   A ja ovaki kakav sam, znam da je mačka Božiji stvor, a šta je mačka, filozof ne zna, jer mu filozofska pamet na to ne daje odgovora.” 

Edmira Kolun osvojila 3.mjesto na Jesenjem krosu

               U utorak, 10.10.2017.godine, na Ilidži je održan Jesenji kros na kome je učestvovalo 36 škola sa područja Kantona Sarajevo.

                Učešće u atletskom takmičenju uzela je i JU SC "Nedžad Ibrišimović" Ilijaš.  Našu školu predstavljalo je 15 učenika, koji su i ove godine postigli uspješne rezultate. 

                 Edmira Kolun, učenica IIa razreda gimnazije, osvojila je 3.mjesto u disciplini na 800 m, dok je škola na ekipnom nivou osvojila 4.mjesto. Našim učenicima i profesorima sporta Fuadu Ražanici i Halidu Dizdareviću čestitamo na ostvarenim rezultatima i uspješnom predstavljanju škole na Atletskom kupu i Jesenjem krosu.

Novinarsko-literarna sekcija

 

ŠKOLA SVJETSKOG ETOS-a

etos.jpg

PRO Budućnost

crs-LOGOWEB.png

Novosti sa fb

JU SC Nedžad Ibrišimović