• Gledam
  Gledam

  „Gledam kako tri zemlje i tri naoružana naroda – opkolivši moju zemlju i moj nenaoružani narod – neminovno nestaju u mojim očima. Gledam kako to Evropa ravnodušno gleda i gledam kako i Evropa nestaje”- zapisao je svojevremno Ibrišimović.

 • O životu
  O životu

  “Uviđam da sam te osluhnuo živote, a onome što sad činiš sa mnom, rugam se!”

 • Knjiga
  Knjiga

  “Sve su knjige već napisane, samo ih niko ne čita. Pa i oni koji čitaju ne znaju da čitaju! Eno Kur’an, riječi od Boga, sve slovo do slova ko krila meleka, pa ih mnoge ljudske oči ne vide.”

 • Filozofija
  Filozofija

  “Učio sam da u filozofiji imaju stupnjevi kao etički (čudoredni, moralni), pa religiozni pa, kobajagi, kô najviši, čisto filozofski. Ona pamet koja hoće taj, bajagi, viši filozofski stupanj, eno joj ga, bujrum, meni je sasvim dostatan ovaj moj, vjerski stupanj. 

 • Bosna je svoja
  Bosna je svoja

   A ja ovaki kakav sam, znam da je mačka Božiji stvor, a šta je mačka, filozof ne zna, jer mu filozofska pamet na to ne daje odgovora.” 

Oktobar, mjesec knjige obilježen je i u Srednjoškolskom centru „Nedžad Ibrišimović“ Ilijaš.

              Danas, 25. oktobra 2017. godine Dramsko – recitatorska sekcija je pripremila književno druženje za učenike i nastavnike ove škole. Voditelj sekcije profesor Muriz Kučinar, otovorio je književno druženje, pozdravio prisutne goste, ljubitelje knjige i književnosti te predstavio rad Dramsko-recitatorske sekcije.

            Učenici su nam prigodnim programom još jednom ukazali na ljepotu i važnost
pisane riječi. Čitali su svoje radove, odlomke književnika Nedžada Ibrišimovića, i pjesme omiljenih pjesnika i BH književnika.

 

 Ovo ugodno druženje podsjetilo nas je da „sve što se pamti iščezne, a što se zapiše ostaje“

"Svaki susret sa knjigom je važan za čitača, jer knjiga je najbolji prijatelj koji nas vodi u svijet mašte.

 

            U srijedu, 25.oktobra 2017.godine u SŠC “Nedžad Ibrišimović”, učenice naše škole Azra Ljubijankić, Lejla Abdukić, Lina Suljić, Samira Kopić, Adelisa Polovina, Lejla Ćosić, Safira Šušić, Amela Fazlić, Selma Mujkić i Nermina Derivišević, članice Dramsko-recitatorske sekcije, pod vodstvom profesora Muriza Kučinara obilježile su “Oktobar-mjesec knjige”.

             Prigodnim programom željele su skrenuti pažnju na knjige i njihov značaj u obrazovanju i svakodnevnom životu čovjeka. Kaže se da je u knjigama zapisana sva mudrost svijeta,podijelimo je onda jedni sa drugima.

            Ovo druženje nas je podsjetilo na to da sve što se zapamti iščezne, a što se zapiše ostaje." - pripremila je naša novinarka Đenana Šehić, IIa

Fotografija: Amar Mehinović, IIa

 

 

 

 

 

ŠKOLA SVJETSKOG ETOS-a

etos.jpg

PRO Budućnost

crs-LOGOWEB.png

Novosti sa fb

JU SC Nedžad Ibrišimović