• Gledam
  Gledam

  „Gledam kako tri zemlje i tri naoružana naroda – opkolivši moju zemlju i moj nenaoružani narod – neminovno nestaju u mojim očima. Gledam kako to Evropa ravnodušno gleda i gledam kako i Evropa nestaje”- zapisao je svojevremno Ibrišimović.

 • O životu
  O životu

  “Uviđam da sam te osluhnuo živote, a onome što sad činiš sa mnom, rugam se!”

 • Knjiga
  Knjiga

  “Sve su knjige već napisane, samo ih niko ne čita. Pa i oni koji čitaju ne znaju da čitaju! Eno Kur’an, riječi od Boga, sve slovo do slova ko krila meleka, pa ih mnoge ljudske oči ne vide.”

 • Filozofija
  Filozofija

  “Učio sam da u filozofiji imaju stupnjevi kao etički (čudoredni, moralni), pa religiozni pa, kobajagi, kô najviši, čisto filozofski. Ona pamet koja hoće taj, bajagi, viši filozofski stupanj, eno joj ga, bujrum, meni je sasvim dostatan ovaj moj, vjerski stupanj. 

 • Bosna je svoja
  Bosna je svoja

   A ja ovaki kakav sam, znam da je mačka Božiji stvor, a šta je mačka, filozof ne zna, jer mu filozofska pamet na to ne daje odgovora.” 

Amna Bašić osvojila 6. mjesto na svjetskom takmičenju frizera u Parizu

Novi uspjeh Amne Bašić, učenice II3 razreda JU SC “Nedžad Ibrišimović”

Na svjetskom takmičenju frizera koje je održano sredinom septembra 2017.godine u Parizu, Amna Bašić osvojila je 6.mjesto.Naime, bila je najmlađa od 1.300 učesnika iz 60 zemalja svijeta, a takmičila se za najbolju frizuru za vjenčanje. Za ovo prestižno takmičenje pripremala se tri i po mjeseca.Najveća podrška bili su joj mama Amela i mentor Rifet Hukelić, koji joj je nesebično prenio svoje iskustvo i znanje.Trud i rad na kraju su se isplatili.

Amna je veoma zadovoljna svojim plasmanom. To je, kako ističe, veliki uspjeh i škole i Bosne i Hercegovine.Utisci sa takmičenja su pozitivni, bogatija je za još jedno iskustvo, a Pariz ju je oduševio svojom ljepotom.

Podsjećamo, Amnu je u Pariz odvelo osvojeno 1.mjesto na takmičenju frizersko-kozmetičkih škola u organizaciji Akademije “Brezar”.Našoj učenici upućujemo iskrene čestitke i želimo joj puno uspjeha na takmičenju u Novom Sadu.

Novinar: Amina Selmanović, IIa

Fotografija:Amna Bašić, II3

 

 

 

 

 

ŠKOLA SVJETSKOG ETOS-a

etos.jpg

PRO Budućnost

crs-LOGOWEB.png

Novosti sa fb

JU SC Nedžad Ibrišimović