• Gledam
  Gledam

  „Gledam kako tri zemlje i tri naoružana naroda – opkolivši moju zemlju i moj nenaoružani narod – neminovno nestaju u mojim očima. Gledam kako to Evropa ravnodušno gleda i gledam kako i Evropa nestaje”- zapisao je svojevremno Ibrišimović.

 • O životu
  O životu

  “Uviđam da sam te osluhnuo živote, a onome što sad činiš sa mnom, rugam se!”

 • Knjiga
  Knjiga

  “Sve su knjige već napisane, samo ih niko ne čita. Pa i oni koji čitaju ne znaju da čitaju! Eno Kur’an, riječi od Boga, sve slovo do slova ko krila meleka, pa ih mnoge ljudske oči ne vide.”

 • Filozofija
  Filozofija

  “Učio sam da u filozofiji imaju stupnjevi kao etički (čudoredni, moralni), pa religiozni pa, kobajagi, kô najviši, čisto filozofski. Ona pamet koja hoće taj, bajagi, viši filozofski stupanj, eno joj ga, bujrum, meni je sasvim dostatan ovaj moj, vjerski stupanj. 

 • Bosna je svoja
  Bosna je svoja

   A ja ovaki kakav sam, znam da je mačka Božiji stvor, a šta je mačka, filozof ne zna, jer mu filozofska pamet na to ne daje odgovora.” 

Gdje je "LIGA" tu je srce! :)

                 Školsko Udruženje "Liga trezvenosti i Crveni križ" poznato, kako po svojoj brojnosti, tako i po inovativnim projektima čiji je vrhovni imperativ HUMANOST, danas je realizirala svoj projektni prvijenac u ovoj školskoj godini. Projekat "UŽINA ZA SVE" je rezultirao fantastičnim angažmanom svih članova sekcije, te je podijeljeno 150 (besplatnih) sendviča i 150 (besplatnih) sokova učenicima naše škole.

Sva utrošena sredstva su prikupili članovi sekcije na prošlogodišnjem školskom bazaru.

               Sekcija broji trenutno 73 izuzetno vrijedna i požrtvovana učenika i učenice, koji koriste svaku priliku da oboje našu školu bojama humanosti, empatije i prijateljstva.

               Kao mentor sekcije, želim da se zahvalim svim učenicima koji su uzeli učešće u današnjem projektu i mojim poštovanim kolegama i kolegicama koji su nam pružili podršku i pomogli u realizaciji istog. HVALA! 


dr. Enisa Mešanović-Selimović

 

ŠKOLA SVJETSKOG ETOS-a

etos.jpg

PRO Budućnost

crs-LOGOWEB.png

Novosti sa fb

JU SC Nedžad Ibrišimović