• Gledam
  Gledam

  „Gledam kako tri zemlje i tri naoružana naroda – opkolivši moju zemlju i moj nenaoružani narod – neminovno nestaju u mojim očima. Gledam kako to Evropa ravnodušno gleda i gledam kako i Evropa nestaje”- zapisao je svojevremno Ibrišimović.

 • O životu
  O životu

  “Uviđam da sam te osluhnuo živote, a onome što sad činiš sa mnom, rugam se!”

 • Knjiga
  Knjiga

  “Sve su knjige već napisane, samo ih niko ne čita. Pa i oni koji čitaju ne znaju da čitaju! Eno Kur’an, riječi od Boga, sve slovo do slova ko krila meleka, pa ih mnoge ljudske oči ne vide.”

 • Filozofija
  Filozofija

  “Učio sam da u filozofiji imaju stupnjevi kao etički (čudoredni, moralni), pa religiozni pa, kobajagi, kô najviši, čisto filozofski. Ona pamet koja hoće taj, bajagi, viši filozofski stupanj, eno joj ga, bujrum, meni je sasvim dostatan ovaj moj, vjerski stupanj. 

 • Bosna je svoja
  Bosna je svoja

   A ja ovaki kakav sam, znam da je mačka Božiji stvor, a šta je mačka, filozof ne zna, jer mu filozofska pamet na to ne daje odgovora.” 

Školski Halloween „Party pod maskama“

           Pozivamo sve zainteresirane da 17.11.2017. godine, na Dan srednjoškolaca, posjete školski Halloween „Party pod maskama“ u organizaciji sekcije Liga trezvenosti. Tema party-a nije isključivo Halloween te se tako ostavlja mogućnost izbora svim zainteresiranim pri donošenju odluke o vrsti kostima, koji će ipak ispoštovati školski bonton.

          Party će se održati u školskoj sportskoj sali sa početkom u 15:00h i trajat će do 17:00h.

          Cijena ulaznice je 1KM. Sva prikupljena sredstva bit će naš doprinos izgradnji lifta za Pinjić Dženana, učenika prvog razreda gimnazije.

          Učenice kozmetičke i frizerske škole nudit će usluge šminkanja i pravljenja frizura po cijeni od 2KM. Sve dodatne informacije možete dobiti na sastanku sekcije koja se održava srijedom osmi i petkom sedmi čas. Svi ste dobrodošli.

 

Unaprijed hvala! 


BUDITE NAM STRAŠNI!!! 
Tim Lige trezvenosti.

ŠKOLA SVJETSKOG ETOS-a

etos.jpg

PRO Budućnost

crs-LOGOWEB.png

Novosti sa fb

JU SC Nedžad Ibrišimović