• Gledam
  Gledam

  „Gledam kako tri zemlje i tri naoružana naroda – opkolivši moju zemlju i moj nenaoružani narod – neminovno nestaju u mojim očima. Gledam kako to Evropa ravnodušno gleda i gledam kako i Evropa nestaje”- zapisao je svojevremno Ibrišimović.

 • O životu
  O životu

  “Uviđam da sam te osluhnuo živote, a onome što sad činiš sa mnom, rugam se!”

 • Knjiga
  Knjiga

  “Sve su knjige već napisane, samo ih niko ne čita. Pa i oni koji čitaju ne znaju da čitaju! Eno Kur’an, riječi od Boga, sve slovo do slova ko krila meleka, pa ih mnoge ljudske oči ne vide.”

 • Filozofija
  Filozofija

  “Učio sam da u filozofiji imaju stupnjevi kao etički (čudoredni, moralni), pa religiozni pa, kobajagi, kô najviši, čisto filozofski. Ona pamet koja hoće taj, bajagi, viši filozofski stupanj, eno joj ga, bujrum, meni je sasvim dostatan ovaj moj, vjerski stupanj. 

 • Bosna je svoja
  Bosna je svoja

   A ja ovaki kakav sam, znam da je mačka Božiji stvor, a šta je mačka, filozof ne zna, jer mu filozofska pamet na to ne daje odgovora.” 

Obilježavanje Međunarodnog dana srednjoškolaca

                 Međunarodni dan srednjoškolaca obilježava se svakog 17. novembra u spomen na praške studente i srednjoškolce koji su zbog mirnog prosvjeda protiv nacističke okupacije svoje zemlje 1939. godine strijeljani bez suđenja.

                    Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini svake godine obilježava ovaj datum. I ove godine se održava niz aktivnosti širom BiH, sa ciljem poboljšavanja statusa srednjoškolaca u društvu.

                     Učenici Srednjoškolskog centra "Nedžad Ibrišimović" Ilijaš već tradicionalno dio su pozitivne priče povodom Dana srednjoškolaca. Jedna od ovogodišnjih aktivnosti u našoj školi je Bal pod maskama.

Vidimo se danas u 15 sati!

ŠKOLA SVJETSKOG ETOS-a

etos.jpg

PRO Budućnost

crs-LOGOWEB.png

Novosti sa fb

JU SC Nedžad Ibrišimović