Imate li pitanja?

+387 33 400 815

info@scilijas.edu.ba

Detalji vesti

  • Od / Administrator
  • 08.12.2022

Nijedno dijete bez paketića

Naša škola je učestvovala u volonterskom projektu „Nijedno dijete bez paketića“ od strane humanitarnog udruženja „Ruku na srce“ a koje se provodi na niovu Kantona Sarajevo.


Primarni cilj ove volonterske akcije jeste pomoči sugrađanima i porodicama slabijeg imovinskog stanja i na taj način povećati svjest I ukazati na značaj davanja, pomaganja i solidarnosti među učenicima i uposlenicima naše škole. Znamo da nas solidarnost uči od malih nogu pa je i ova akcija poticaj za sve učenike da svojim doprinosom osnaže i ojačaju našu zajednicu, pomažući svima onima kojima je to potrebno. Humanost i plemenitost su najljepše i najvrijednije čovjekove vrline. Da humanost ne poznaje granice to smo ima li priliku vijdeti nebrojeno puta do sada, što pokazuje konkretno i ova akcija.


Nikada ne znamo šta nas sutra čeka i kakva nas sudbina može zadesiti, zato je i ova akcija lijepo iskustvo da probudimo duh solidarnosti i da ponudimo ono što imamo. Živimo u izazovnim i brzim vremenima ali to nas ne sprječava da pružimo ruku onima kojima je to zaista potrebno u skladu sa Gandijevom porukom „Ne smijete izgubiti vjeru u humanost. Humanost je okean; ukoliko se nekoliko kapi okeana uprlja, cijeli okean ne postaje prljav.’’


U realaizaciji ove akcije učestvova li su: kordinator akcije Vehida Smajić, profesorica Mersiha Ramić sa ekipom „Liga trezvenosti“, učenici i ostali uposlenici naše škole. Ovom prilikom se u ime tima zahvaljujemo svima koji su dali svoj doprinos, u novcu ili artiklima.