Radno vrijeme - 8:00 do 18:00

Novosti

Event Image

"Dani otvorenih vrata": Zašto upisati ovu školu?

Bliži se vrijeme donošenja važne odluke o izboru srednje škole. I ove godine otvorili smo vrata učenicima devetih razreda kako bismo ih upoznali sa svojim radom, programom i mogućnostima koje ova škola pruža.


Organizovali smo "Dane otvorenih vrata", u želji da budućim srednjoškolcima olakšamo odabir zvanja i zanimanja.


Naša škola ugostila je danas učenike završnih razreda ilijaških osnovnih škola: "Hašim Spahić" , "Stari Ilijaš", "Podlugovi", "Srednje" i "Safvet- beg Bašagić" Breza, koji su prisustvovali prezentacijama, radionicama, eksperimentima, izložbama praktičnih radova iz svih oblasti djelovanja naše škole. Bila je ovo prilika da se upoznaju sa mogućnostima usavršavanja vlastitih znanja i vještina, načinom izvođenja nastave i kapacitetima kojim ova ustanova raspolaže.


"Dani otvorenih vrata" još jednom su potvrdili da ova škola ima šta da ponudi, a to su: dobro opremljeni kabineti sa najmodernijom nastavnom tehnologijom,


široka lepeza zanimanja, školovanje po modelu dualnog obrazovanja, stručno zastupljen nastavni kadar.


Tim za promociju održao je prezentaciju Zašto upisati ovu školu? U prigodnom programu predstavljanja škole učestvovali su aktivi stručno- teoretske i praktične nastave, prirodno- matematički, kao i stručni tim škole.


Novinarska sekcija

Foto: Anes Bektić, ll1